Gevaarlijk verrassend Tigre
Door: Alice
Blijf op de hoogte en volg Alice
09 Februari 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Waar ik gisteren voor vervoer per radiotaxi koos, werd het vandaag lokaal vervoer in de vorm van metro, trein en boot. Het werd een verrassende dag.
Allereerst in Tigre aangekomen bleek ik net te laat voor een 4 uur durende boottocht met de lokale boottaxi in de delta. De volgende optie per deltataxi ging niet door omdat het loket onbemand was. Uiteindelijk verwees de dame van de touristinformatie naar de haven waar een catamaran mij voor een tocht van anderhalf uur door de delta zou varen. Het moest kennelijk zo zijn. Ernaartoe lopend had ik er nog niet zoveel vertrouwen in. De weg leek uitsluitend naar het industriele havengebied te gaan. Totdat ik op een hoek een bijzonder wafelrestaurantje vond. Na een heerlijke wafel de hoek om gelopen hebbend vond ik een bijzondere markt en winkeltjes.
Er zijn naast levenswaren en kleding alles voor de inrichting van een huis te vinden en alles even stijlvol. Levensgevaarlijk voor mijn beurs. Aan het einde van deze markt was de catamaranrederij. Nu snapte ik het.
Jullie snappen dat ik me de rest van de dag prima vermaakt heb met bootje varen, (naar toekomstige huizen kijken?), winkelen, terrasje zitten aan het water, boek lezen(Frieda: het is een heel mooi boek!) en heel veel fotograferen (waaronder van Don (Julius!)Cecar).
Vanavond nog een ultime poging gedaan om aan muziek op CD voor Transparence te komen bij de hier alom gerenomeerde Zivals Tango Store. Helaas. Een Tangoshow was ook niet echt een optie. Aangezien deze 80 US$ kost prefereerde ik wat tangomuziek op CD mee te nemen.
Het is een CD van Otros Aires(New Tango) en een CD van Esteban Morgado(met gitaar) geworden. Dus Dianne, we moesten na terugkeer maar eens daten.
Morgen is mijn alleengaande deel van de reis voorbij. Als alles goed is zie ik Margreet morgenmiddag in El Calafate. Ik verheug me om haar te zien en ook samen een deel van de reis te doen. Maar ook dit deel is mij bijzonder goed bevallen! Argentinie is een prima land om alleen op pad te zijn. Niemand is opdringerig. Mannen zijn galant en vrouwen maken makkelijk contact. Ik vond het in de trein alleen heel moeilijk te onderscheiden wie nu ´echt´ argentijn is of wie er import is. Dat kan ook bijna niet anders in een stad waar 85% import is. Ik val hier beslist niet uit de toon. Als ik nu nog spaans zou leren zou ik hier zo kunnen wonen, maar dan wel in Iguazu of in Tigre.
Morgen plaats ik de foto´s bij dit bericht. De eigenaar van dit internetcafe wil graag sluiten. Tot morgen!
Home is where the heart is:
Neem de plaats, de ruimte en de tijd, ieder hier incluis.
Maak de plek waar wij nu zijn, tot uw eigen thuis.
Neem de tijd en noem me bij de naam. Neem de tijd,
maak heel wie ik ben en wat ik was, wat mijn ziel verdeelt.
Neem het kleine kind in mij dat de groei niet waagt.
Laat Uw Zoon mijn baken zijn, help me recht te staan.
Neem mijn gaven, mijn talent, neem wat zich ontplooit.
Neem mijn leven, maak het groot, dat ik word en ben.
09 Februari 2008 - 05:20
Sander B.:
Dag Alice,
Net terug van een Wending tot de Ziel in de buurt van Oudenaarde (Be) heb ik met veel belangstelling zojuist de binnengekomen reisverslagen gelezen en me om te beginnen verbaasd hoe je dat allemaal zo snel voor elkaar hebt gekregen met de foto's en al meteen op het internet te zijn. Ik reis nu dus ook een beetje met je mee in de pracht van Argentinie en kan me voorstellen hoezeer je daar je hart aan het verpanden bent.. Wat hebben wij toch veel ogen met elkaar om aan elkaar zichtbaar te maken zo...
IK ben nu al benieuwd hoe de vele indrukken uiteindelijk in je tot evenwicht zullen komen door uit te drukken ... Hoe blijft nog verrassend. Je zit in de smeltkroes en het benieut me hoe je eruit komt om in in het Zuid Limburgse wat Argentijse (op)pe(p)ers
van uitdrukkend vermogen te plaatsen.
Ik groet je hartelijk en wens je een wondervolle dag. Sander. -
09 Februari 2008 - 10:29
Enrique:
Alice vanuit een momenteel zonnig Landgraaf krijg ik het kriebels om onze repetitiedagen voor het Zuid Amerikaanse projekt maar aldaar te houden. Alleen moeten we nog een of meer sponsor(s)vinden.
We hebben gisteren flink gerepeteerd aan de Barca-Puccini-express, maar we missen je uiteraard. Veel succes verder en vooral een hele mooie vakantie.
Ik denk dat ik de CD maar in Amerika bestel, gezien de kosten in Argentinië. -
09 Februari 2008 - 16:30
Marlies:
lieve alice,
toen ik de 'waffles del mundo' had gezien wist ik waarom jij daar op die boot zo zat te glunderen!
wat een boel indrukken doe je op en wat fijn dat je ze binnenkort ook meteen met iemand kunt delen, iemand om tegen te zeggen: heb je dat gezien? mooi, he?
alle goeds en veel plezier samen,
liefs, marlies -
10 Februari 2008 - 13:52
Romy:
Hoi Alice, erg mooi waar je nu bent. Echt een avontuur ! zal je blijven volgen.groetjes Romy -
11 Februari 2008 - 08:01
Anjes:
hoi Alice,
zo te zien bevalt het je goed daar in je uppie, het ziet er heel mooi uit daar, iedere morgen kijken we eerst of je een bericht hebt gestuurd, zo begint de werkdag nu van ons, nog veel plezier daar en tot een volgend bericht.
groetjes anjes, willem1, willem2, en gerti