Zuivere zuiverende lucht, water, wind
Door: Alice
Blijf op de hoogte en volg Alice
15 Februari 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Het blijft een genot om de weblog te openen en jullie reacties te lezen! Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat!
Vandaag zijn we terug gekomen uit El Chalten. Hier zijn we met een 5 uur durende bustocht naartoe gegaan. Onderweg was Margreet voor een deel aan het slapen. Helaas voor haar betekende dat dat ze de lama´s, een soort kleine struisvogels en een groot aantal schapen onderweg miste. Andere reisgenoten werden tijdens het dutje van Margreet Pat Metheny en Ludovico Einaudi. Prima muziek voor de pampa´s van Argentinie!
In El Chalten hebben we 2 nachten overnacht. Ik ben diep onder de indruk hoe de Argentijnen hun Nationale Parken onderhouden en hoe ook iedereen hier zuinig is op wat er is. En er is veel! Ik heb nog nooit zo´n zuivere lucht geademd, nog nooit zo zuiver (gletsjer)water gedronken en nog nooit zulke wendingen in wind en weer meegemaakt als de afgelopen dagen. We begonnen met regen, hadden gisteren gaandeweg de dag het mooiste weer wat je maar bedenken kunt en werden vandaag wakker met een giga storm met windstoten waar je u tegen zei. Maar ook hier weer...regenbogen en vlinders (speciaal voor het Vlinderhofke een paar foto´s). Dit is echt een land voor mij! We hebben gisteren genoten van een bergwandeling naar een van de mooiste bergtoppen in de wereld en ook de moeilijkst bedwingbare. Speciaal voor jullie vormde zich een hartewolk boven de top van de Fitz Roy i.v.m. valentijn!
Vandaag hebben we ons best gedaan om nog wat Condors te spotten. Helaas, maar we kregen er wel een regenboog voor terug.
Morgen gaan we naar Chili, via Puerto Natales naar Torres del Peine. Het houdt maar niet op met bijzonder natuurschoon...
Een verlate valentijnsgroet voor jullie allemaal, Alice
PS. Het plaatsen van foto´s is weer eens niet mogelijk. Komt een andere keer!
Onder de indruk van zoveel moois en zoveel kracht:
Halleluja, voor wolken, wind en regen, Halleluja, voor bronnen die ontspringen,
Halleluja, voor velden vol van koren, Halleluja, hoe groot en goed zijt Gij, Heer!
Refrein:
Halleluja, voor al uw hoge bergen, Halleluja, voor weiden, bossen, dalen,
Halleluja, voor schaduwrijke bomen, Halleluja, hoe groot en goed zijt Gij, Heer!
Refrein:
Maar ook:
Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe.
U alleen doorgrondt mijn hart, U behoort het toe.
Laat mijn hart steeds vurig zijn. U laat nooit alleen.
Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe.
Abba, Vader, laat mij zijn slechts voor U alleen.
Dat mijn wil voor eeuwig zij ‘d Uwe en anders geen.
Laat mijn hart nooit koud zijn, Heer. Laat mij nimmer gaan.
Abba, Vader, laat mij zijn slechts van U alleen.
Valentijnsdag:
Geef alle ruimte aan de liefde; in haar leeft God zich naar ons toe.
Vergeef het kwaad van wie U griefde, de liefde wordt een mens niet moe.
Zij zal de dood nog overleven, geen water blust haar vuren uit.
Zij blijft ons tot elkander keren tot alle angst is uitgeluid.
Hoe zal een mens ooit overleven? Wat moet hij aan met eeuwigheid?
Door liefde wordt het ons gegeven voorbij te zien aan dood en tijd.
Wie vandaag weet te beminnen, zeurt niet:‘Hoe zal het morgen zijn?’
Het wordt een eeuwig herbeginnen tot wij voorgoed geboren zijn.
16 Februari 2008 - 08:05
Enrique:
Dadelijk komt René naar mij en gaan we via Heerlen naar Maastricht om te beginnen aan de 2e serie uitvoeringen in de Puccini-express. Ik ben in afwachting van weer mooie foto's en beelden uit het mooie Zuid Amerika. ik zal er toch zelf nog een keer naar toe moeten na al die mooie verhalen etc. Alice veel succes verder en we zullen aan je denken. (vandaag ben ik dus Enrico) -
16 Februari 2008 - 13:39
Carola:
Yeee wat onwijs gaaf om daar te zijn! De reiskriebels gaan goed zo te lezen. Ik ga vanaf nu mee lezen, geniet er goed van! -
17 Februari 2008 - 09:02
Marion Hahnraths:
Hallo Alice,
zo te zien gaat het goed met jullie! Het is er zo ontzettend mooi dat ik er zelf wel naar toe wil. Groetjes en pas goed op jullie zelf Marion -
17 Februari 2008 - 13:47
Hanny:
Hoi Alice,
zit ik weer heerlijk mee te genieten van jouw reis, met een kopje (senseo) koffie, zie ik ineens 2 van die GIGA cappucino's op het beeldscherm langskomen!!!
Tja..... al is het dan senseo, het blijft behelpen.
Maar ik gun het jullie van harte, hoor!
De rest van de foto's zijn adembenemend mooi, ondanks dat het plaatsen van foto's niet mogelijk was.
Dank je wel.
Groetjes, Hanny
20 Februari 2008 - 07:39
Corien:
Lieve Alice,
Je hebt me nog even niet voorbij zien komen, maar dat komt omdat ik elke dag met open mond van verbazing en stil geworden naar je foto's zit te staren. En wat een geweldig idee om dit zo te delen met de achterblijvers. Echt, vind het super!
Heel veel plezier daar (maar dag lukt al aardig geloof ik) en een onzettende knuffel van mij voor jullie beiden (wordt dus even een knuffelpauze inplannen). Dikke kus uit veeeeel te grijs en mistig en nat Leeuwarden!