3 dagen: 3x kouder, 3x mooier
Door: Alice
Blijf op de hoogte en volg Alice
13 Februari 2008 | Argentinië, El Calafate
Fijn om te lezen dat jullie mijn schrijfsels waarderen! Het is iedere keer weer een feest om de site te openen! Alle reacties van familie en vrienden, SamSam en Transparence, van supervisie en de auctoropleiding, oud Madagangers en zelfs van het (oude) werk! Dianne, ik ben heel blij dat jij daar en ik hier zit, maar toch bedankt dat je zo meeleeft.
Clem, ik denk dat het voor jou inderdaad nu steeds interessanter wordt!
En Susanne, fijn om wat van je te lezen! Ik ben heel benieuwd naar hoe het met je is!
Max, ik hoop dat het goed met je gaat!
Over El Calafate valt veel te vertellen. Over dat het hier ook zomer kan zijn (het is pas om 23.00 uur donker), maar dat het weer binnen een paar minuten kan omslaan. Dat het in principe 23 dagen per zomer mooi weer is en dat wij daarvan al 3 hebben gehad, hoewel het wel elke dag gevoelig kouder wordt. Over dat ze hier een verschrikkelijk leuk restaurantje hebben met vlinders in de ramen en dat ik nog nooit zo´n lekkere cappucino heb gehad dan hier. Of dat er maar weinig plaatsen in de wereld zijn waar ik elke bank weet te vinden omdat alle pinautomaten leeg zijn en waar je wanneer je je pincode ingeeft je begroet wordt met je naam! Of dat je zodra je de stad uitbent, die trouwens een mengeling is van een Zwitsers Alpendorp en een Westerndorp, er per direkt geen bereik meer is voor de telefoon. Dat internet er wel is maar o,zo langzaam.
Maar genoeg over El Calafate.
Er valt namelijk 50 tot 80 km buiten het dorp iets geweldigs te beleven, namelijk het Glaciares National Park. Wat een natuurgeweld valt daar te ervaren. Ten eerste de wind en de snelle omslag van het weer, maar ook...Gletsjers in meervoud. De belangrijkste hiervan zijn de Perito Moreno (van wat je kunt zien 5km breed en 14 km lang), de Upsala en de Spegazinni Gletsjer. Je kunt met name bij de Perito er op wachten dat er een ´rupture´ is terwijl je wacht. En dan wat de zon met de kleuren in de gletsjers of de afgevallen ijsschotsen doet. Of wat dacht je van een regenboog boven een gletsjer? Zeer indrukwekkend! Tot slot zijn er op weg naar deze musts van Patagonie de uitgestrekte Patagonische Steppe en de Estanzia´s.
Morgen gaan we naar El Chalten, weer een stukje noordelijker, maar naar zeggen ook zeer indrukwekkend.
Voor nu welterusten! Bij jullie is het nu 2 uur in de nacht. Hier is het 23.00 uur.
Alle liefs, Alice
Wat kan de natuur (ge)weld(ad)ig zijn!
Halleluja, voor al uw hoge bergen, Halleluja, voor weiden, bossen, dalen,
Halleluja, voor schaduwrijke bomen, Halleluja, hoe groot en goed zijt Gij, Heer!
Refrein:
Halleluja, de vogels laat Gij zingen, Halleluja, de vissen laat Gij spelen,
Halleluja, voor alle, alle dieren, Halleluja, hoe groot en goed zijt Gij, Heer!
Refrein:
Laten we er toch zuinig op zijn!
God gaf ons adem opdat wij leven, Hij gaf ons ogen, om mee te zien.
| God heeft ons deze aarde gegeven, haar te beheren boven dien. 2x|
God gaf ons oren opdat wij horen, Hij gaf ons woorden om te verstaan.
| God wil niet deze aarde verloren, Hij schiep haar goed en aangenaam 2x|
God gaf ons handen opdat wij hand’len, Hij gaf ons voeten om op te staan.
| God wil met ons de aarde verand’ren, opdat wij nieuw door ’t leven gaan. 2x|
Uit Argentinie:
| Gloria, gloria, gloria en las alturas a Dios. 2x| Y en la tiera paz paraquellos que ama el Senõr.
(Eer zij God in de hoge. Op aarde vrede voor allen; de Heer heeft hen lief.)
13 Februari 2008 - 08:09
Eugene:
Hoi Alice
ik zou verliefd worden op Glaciares National park. de beelden zijn fantastisch. wat een verschil in natuurvormen op 1 plek.
veel liefs eugene -
13 Februari 2008 - 11:08
Marianne:
Lieve Alice,
Eigenlijk dacht ik: ik wil het allemaal pas horen en zien als je straks weer thuis bent, maar ik ben véél en véél te nieuwsgierig, dus lees al je berichtjes telkens heel gretig! Het ga jullie goed, liefs en hopelijk tot gauw,
Marianne -
13 Februari 2008 - 13:14
Irene:
Wat moet het in het echt schitterend zijn daar. Je zou zo willen vertrekken naar daar.Heel veel plezier daar en fijne verderreis.
Groetjes. -
13 Februari 2008 - 18:48
Gerti:
Oef! Ik weet niet waar het nou meer van begint te kriebelen, van het zien van die prachtige condor of van die ontzaglijke gletsjer! Fantastisch! -
13 Februari 2008 - 19:18
René:
dag Alice,
daarnet heb ik Google earth geopend en even je schema erbij gehaald. zo te zien zijn jullie aan een bijzonder mooi meer . men kan n.l. op verschillende plekken foto's openen van het meer lago del desierto. je bent een bevoorecht mens om daar te mogen zijn. ik verheug me op de komende plaatjes. hoe is het met het eten, is dit lekker? en de bus maar ook de wegen is alles goed te doen?
heel veel lieve groeten van René -
13 Februari 2008 - 19:59
Frieda:
overweldigd door het blijven toestromen van al dat moois. dank! whaw wat een gletsjers. het doet wat met mijn hart, het voelt groots en ook een stuk gekend alhoewel ik er nog nooit geweest ben.
waar ligt el calafate? en dat nationaal park? ik ben je geografische plek even kwijt denk ik?
heel veel liefs,
frieda -
13 Februari 2008 - 21:44
Gaby:
Prachtig!! -
14 Februari 2008 - 11:43
Helma:
Trouwe Alice, om ons zo op de hoogte te houden! Geweldig wat de techniek tegenwoordig mogelijk maakt: ik geniet met je mee al heb ik zo het idee dat de life experience iets langer en dieper werkt....
Geniet nog even voor ons achterblijvers door, ok?